Mandatumin kiinteistösijoitusrahastolle viisi tähteä GRESB-arvioinnissa

Lehdistötiedotteet 11.10.2024 klo 10:00 EEST

Lehdistötiedote 11.10.2024 klo 10.00

Mandatumin hallinnoima erikoissijoitusrahasto Mandatum AM Suomi Kiinteistöt II nosti sijoitustaan ja saavutti täydet viisi tähteä Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) -arvioinnissa. Se sijoittui kolmannelle sijalle sekä kotimaisessa että eurooppalaisessa verrokkiryhmässään.

Sekä Mandatumin suorat kiinteistösijoitukset että Suomi Kiinteistöt II -erikoissijoitusrahasto saivat GRESB-arvioinnissa jälleen Green Star -maininnan, joka toimii tunnustuksena erinomaisesta johtamisesta ja vastuullisuustoimista. GRESB-arvioinnissa tarkasteltiin sekä Mandatumin suoria kiinteistösijoituksia että Mandatum AM AIFM:n hallinnoimaa Suomi Kiinteistöt II -erikoissijoitusrahastoa. Mandatumin oman taseen suora kiinteistösijoitussalkku piti vuodesta 2020 lähtien saavuttamansa neljä tähteä. Suomi Kiinteistöt II -erikoissijoitusrahaston sijoitus nousi viime vuoden neljästä tähdestä viiteen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä saavutettuihin tuloksiin. Kiitokset kuuluvat koko tiimille, joka on tehnyt aktiivista vastuullisuustyötä muun muassa kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseksi, ESG-prosessien kehittämiseksi ja täytäntöönpanemiseksi sekä vuokralaistyytyväisyyden ylläpitämiseksi", kertoo Mandatumin suorista kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Emilia Riikonen.

Kiinteistöjen vuosittaisessa GRESB-arvioinnissa vastuullisuutta tarkastellaan kokonaisuutena kiinteistösalkkukohtaisesti. Siinä arvioidaan muun muassa energian- ja vedenkulutusta, hiilijalanjälkeä, jätteiden määrää, kasvihuonekaasupäästöjä, riskienhallintaa, sosiaalista vastuullisuutta, sidosryhmäyhteistyötä sekä laajasti yritysvastuun raportointia, periaatteita ja johtamista.

Mandatumin kiinteistöstrategioissa kestävyystekijät on sisällytetty tärkeäksi osaksi kiinteistöjen hallinnointia, vaikuttavuutta ja arvonluontia. Riikosen mukaan vuoden 2024 aikana vastuullisuutta on edistetty merkittävästi kaikissa salkuissa. Käynnissä on ollut useita kehityshankkeita, kuten uusiutuvien energialähteiden käyttöönotto, kiinteistöjen ympäristösertifiointien lisääminen sekä läpinäkyvän ESG-raportoinnin parantaminen. Lisäksi on keskitytty sidosryhmien sitouttamiseen sekä vastuullisuuden integroimiseen kiinteistönhoidon ja -kehittämisen kaikkiin osa-alueisiin.

”Ammattitaitoinen ja sitoutunut kumppaniverkostomme, joka on erikoistunut kiinteistöjen hallinnointiin, vuokraukseen, hoitoon ja ylläpitoon, on ollut avainasemassa uusien kestävien ratkaisujen kehittämisessä ja toteuttamisessa. Haluammekin esittää kiitoksemme myös kaikille yhteistyökumppaneillemme”, Riikonen jatkaa.

Mandatum hallinnoi yhteensä yli miljardin euron kiinteistövarallisuutta, johon kuuluu sekä avoimia ja suljettuja strategioita Suomessa että sijoituksia ulkoisten managerien hallinnoimiin rahastoihin muualla Euroopassa. Mandatumin suorille tasekiinteistösijoituksille GRESB-arviointia on toteutettu vuodesta 2019 lähtien ja erikoissijoitusrahasto Suomi Kiinteistöt II:lle vuodesta 2020 lähtien.

Lisätietoja kiinteistöjen vastuullisuudesta: Mandatumin vastuullisen kiinteistösijoittamisen katsaus 2023.

 

GRESB

GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) on yhdessä sijoittajien kanssa kiinteistöille luotu systemaattinen ja vertailukelpoinen globaali vastuullisuusseuranta, jonka standardeista vastaa riippumaton vastuullisuutta edistävä GRESB-säätiö. Yhteenliittymän jäsenet sitoutuvat edistämään kerran vuodessa järjestettävää tutkimusta, jossa mitataan ja raportoidaan kattavasti sekä erittäin tarkasti kiinteistön kaikkia eri vastuullisuustekijöitä.

https://www.gresb.com/

 

Lisätietoja:

Emilia Riikonen
suorista kiinteistösijoituksista vastaava johtaja
Puh.050 501 2481
emilia.riikonen@mandatumam.com
 

Niina Riihelä
SVP, viestintä, brändi ja vastuullisuus
Puh. +358 40 728 1548
niina.riihela@mandatum.fi

 

Mandatum lyhyesti
Mandatum on rahan ja hengen erikoisosaamisen yhdistävä merkittävä finanssipalvelujen tarjoaja. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman palveluita kattaen omaisuuden- ja varainhoidon, säästämisen ja sijoittamisen, palkitsemisen ja sitouttamisen, eläkeaikaan varautumisen sekä henkilövakuuttamisen. Mandatum tarjoaa palveluita yritysasiakkaille, henkilöasiakkaille sekä institutionaalisille ja varainhoitoasiakkaille. Mandatumin liiketoiminnan menestyksen keskiössä ovat osaava henkilöstö, vahva brändi ja onnistuminen sijoitustoiminnassa.
mandatum.fi/konserni
 

Markkinointimateriaalia. Mandatum Asset Management Oy (MAM) toimii erikoissijoitusrahasto Mandatum AM Suomi Kiinteistöt II salkunhoitajana. Rahastoa hallinnoi Mandatum AM AIFM Oy (osoite: Bulevardi 56, PL 1221, 00101 Helsinki). Sijoittajan tulee tutustua rahaston viralliseen dokumentaatioon ennen sijoituspäätöksen tekoa. Nämä asiakirjat, tiivistelmä sijoittajan oikeuksista englanniksi sekä kestävyydestä annettavat tiedot ovat saatavilla osoitteessa www.mandatumam.com/mandatum-am-aifm. Rahastoon voivat sijoittaa ammattimaiset sijoittajat Tanskasta, Ranskasta, Alankomaista, Norjasta, Espanjasta ja Ruotsista ja ei-ammattimaiset ja ammattimaiset sijoittajat Suomesta.

Suomi Kiinteistöt II -erikoissijoitusrahasto noudattaa kestävän rahoituksen tiedonantoasetuksen (EU) 2019/2088 (SFDR) artiklan 8 mukaisia tiedonantovelvoitteita, mutta rahasto ei tee kestäviä sijoituksia.


Näytä kaikki tiedotteet ja uutiset