Onko henkivakuutuksesi edunsaajana avopuoliso? Nimeä avopuolisosi vakuutukseen

Joka toisella henkivakuutuksen ottaneella on oman henkivakuutuksen edunsaajana puoliso. Mikäli henkivakuutukseen ei ole kirjattu puolison nimeä, on hyvä tietää, että puolisomääritelmä koskee vain aviopuolisoa.

Joka toisella henkivakuutuksen ottaneella on oman henkivakuutuksen edunsaajana puoliso. Mikäli henkivakuutukseen ei ole kirjattu puolison nimeä, on hyvä tietää, että puolisomääritelmä koskee vain aviopuolisoa.

Niistä, joilla on henkivakuutus, 17 prosentilla edunsaajaksi on laitettu avopuoliso, ilmenee henkivakuutusyhtiö Kalevan tuoreesta kyselytutkimuksesta. Jos näin on toimittu, pitää avopuolison nimi kirjata henkivakuutukseen.

Mikäli henkivakuutuksessa lukee vain avopuoliso, korvaus maksetaan kuolinpesälle. Lisäksi mahdollisissa erotilanteissa voi olla ajankohtaista päivittää henkivakuutuksen edunsaaja.

Henkivakuutusyhtiö Kaleva on selvittänyt parisuhteessa elävien suomalaisten näkemyksiä puolison kuoleman jälkeisestä taloudellisesta tilanteesta ja varautumisesta puolison kuolemaan.

Puolison kuolema iskee elintasoon – monella koti vaihtuu edullisempaan

Puolison kuolema heilauttaa perheen talouden epätasapainoon. Kyselyn mukaan vain viidennes säilyttäisi nykyisen elintasonsa. Jopa 40 prosenttia arvelee joutuvansa muuttamaan nykyisestä kodista edullisempaan asuntoon.

Jopa joka kolmas vastaaja kertoo, että he eivät ole varautuneet puolison kuoleman aiheuttamaan tulonvähennykseen millään lailla. Moni joutuisi myös myymään omaisuuttaan.

Asunnon vaihdon lisäksi perheen kuluja pienennettäisiin lupumalla autosta tai vaihtamalla se edullisempaan. Myös lomamatkat ja vapaa-ajan hemmottelut vähenisivät. Joka kolmas kertoo, että niitä vähennettäisiin tai niistä luovuttaisiin kokonaan.

Joka seitsemäs perheellinen kertoo, että ruokamenoistakin olisi tingittävä.

Varautujalla vakuutus, säästöjä tai sijoituksia

Osa perheistä on varautunut puolison kuolemaan. Parisuhteessa elävien suosituin varautumiskeino on itselle ja puolisolle otettu henkivakuutus. Toiseksi suosituin tapa varautua ovat säästöt ja niiden kartuttaminen. Kolmanneksi suosituinta on panostaa sijoituksiin.